Beverwijk - Kuenenplein
117
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-117,bridge-core-2.9.4,,boxed,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-27.8,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.7.0,vc_responsive

Beverwijk

De wijk Kuenenplein-Plantage ligt vlakbij het centrum van Beverwijk. De stad telt ruim 40.000 inwoners en ligt tussen Haarlem en Alkmaar.

Beverwijk, een stad maar net een dorp

Bekend om de Beverwijkse Bazaar, is Beverwijk een ruim zevenhonderdjarige stad in het hart van de regio IJmond. In het westen ligt Beverwijk tussen de zee, het strand en het Noordhollands Duinreservaat. Aan de oostkant grenst Beverwijk aan de stelling van Amsterdam, een van Nederlands nationale landschappen dat op de werelderfgoedlijst van Unesco staat.

Echte winkelstad

Beverwijk is een echte winkelstad, van de Woonboulevard en Bazaar tot winkelen in de Breestraat (hier vindt u ook de wekelijkse woensdagmarkt). Naast de restaurants van café’s, bieden het Kennemer Theater, het Centrum voor de Kunsten en Cineworld u een mooi programma voor een gezellig avondje uit. In het Museum Kennemerland vindt u tentoonstellingen over Beverwijk en omgeving. De Wijkertoren van de Grote Kerk is kenmerkend voor de stad.

Volg de wijkactiviteiten op Facebook

Op deze website vindt u informatie over de nieuwbouw- en renovatieprojecten in de wijk. Alle sociale activiteiten kunt u volgen op de Facebookpagina.